06/12/2012 – τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη

 

Picture

 

ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΜEΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ:

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΠΡΟΙΟΝ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΘΥΜΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

-ΟΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΥΔΟΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ  ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

-ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΛΟΓΟ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

Η ΝΕΚΡΗ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ  ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ
 
Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα οικονομικά σας συμφέροντα, η χειραγώγηση των μαζών, ο σεξισμός σας, η εκκλησιαστική σας περιουσία, τα χαράτσια σας, τα σχολεία φυλακές, τα δημόσια κέντρα υγείας, τα σωφρονιστικά ιδρύματα, τα οπλικά σας συστήματα, οι φαρμακοβιομηχανίες σας, τα κανάλια σας, οι εφημερίδες σας, η μόδα σας, το βόλεμα σας, ο ρατσισμός σας, το ψέμα σας, η υποκρισία σας, οι ρύποι, οι αρένες σας, οι νταβαντζήδες σας, τα δακρυγόνα σας, τα ψυχιατρεία, ο ‘αμέριμνος’ φραπές σας, οι κάμερες, οι βιτρίνες σας, οι οθόνες σας, η κοροϊδία σας, το ρουσφέτι σας, τα πρότυπα σας, η γραφειοκρατία σας, οι εξορύξεις σας, τα κόμματα σας, τα συνδικάτα σας, οι απειλές σας, οι απαγορεύσεις σας, η λογοκρισία, το λοξό σας βλέμμα και όλα όσα μας κρατάνε δέσμιους σ αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, σημαδεύουν στο μυαλό αλλά και στο σώμα.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (1980-2008):
 
-Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.

-Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.

-Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.

-Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.

-Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

-Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.

-Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.

-20/1/96 σε “σκούπα” στη Σκάλα Ωρωπού, ο αστυνόμος Διονύσης Καρακαϊδός σκοτώνει Αλβανό μετανάστη.

-6/4/96 ο 25χρονος Αποστόλης Κεραμιδάς δολοφονείται από τον αστυνόμο Σάββα Αγαπίου στη Νίκαια.

-14/6/96 Ο αγροφύλακας Αθανάσιος Μάτος δολοφονεί τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι, για δύο καρπούζια.

-5/6/96 ο αστυφύλακας Ηρακλής Νικολακόπουλος σκοτώνει τον Γιώργο Φραγκογιάννη.

-23/6/96 Ο Αναρχικός Χριστόφορος Μαρίνος, δολοφονείται από τις ειδικές δυνάμεις στην καμπίνα 53 του πλοίου “Πήγασος”

-10/11/96 ο αστυνόμος της τροχαίας Δημ. Τρίμης σε μπλόκο έξω από τη Λειβαδιά σκοτώνει τον τσιγγάνο μικροπωλητή Τάσο Μουράτη που βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

-8/2/97 ο 19χρονος Εριόν χάνει τη ζωή του όταν «εξοστρακίστηκε» η σφαίρα από το όπλο του Μιλτιάδη Ανδρεόπουλου, των μεταβατικών αποσπασμάτων της αστυνομίας.

-15/4/97 ο αστυνόμος Στέργιος Ταγάρας δολοφονεί δύο Αλβανούς στην Καστοριά.

-25/5/97 ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος «γαζώνεται» κυριολεκτικά από τις σφαίρες των λιμενοφυλάκων που τον καταδιώκουν γιατί πήρε για βόλτα ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος.

-3/8/97 ο 26χρονος Ηλίας Μέξης δολοφονείται από τον αστυνόμο Τσαγκράκο, γιατί οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομο στη Νίκαια.

-18/3/98 ο 29χρονος αγρότης Ιωάννης Κεχαιτης δολοφονείται στην Καστοριά «κατά λάθος» από μεθοριακή περίπολο της ΕΛΑΣ.

-2/4/98 νεκρός από σφαίρες αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος τσιγγάνος Άγγελος Τζελάλ.

-27/5/98, ο 30χρονος Ευστράτιος Κυρέλης δολοφονείται στην Ξάνθη, από αστυνομική περίπολο.

-5/6/98 ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο πέφτει νεκρός από «τα εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

-Οκτώβριος ‘98, πεθαίνει στα κρατητήρια του Μελιγαλά ο Πολωνός Σμπόμπεκ Μιέσιτς, καθώς η αστυνομία παρά τη ρητή εντολή της γιατρού αρνήθηκε να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

-23/10/98 ο 17χρονος Σέρβος μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολείται στην καρδιά από τον αστυνόμο Βαντούλη γιατί θεωρήθηκε “ύποπτος για κλοπή”.

-27//1/99 ο αστυνόμος Κ. Ταολτσίδης δολοφονεί τον 23χρονο Γ. Μιγκίπη στη Θεσσαλονίκη.

-13/3/99 στην Κοζάνη ο αστυφύλακας Αθανάσιος Καναβάς σκοτώνει τον Αλβανό Αρμπέν Βεζί.

-16/7/99 ο Αλβανός Αρμπέν Σούφα δολοφονείται από την αστυνομία στη Φλώρινα.

-16/1/00 Ο 24χρονος τσιγγάνος Θ. Βασιλόπουλος δολοφονείται από αστυνομικό στον Ασπρόπυργο.

-19/1/00, ο 20χρονος Ρουμάνος Βασίλιε Ιόν δολοφονείται από αστυνομικούς στην πλατεία Βάθης.

-22/2/00 ο Ρουμάνος Νικολάι Γκορέα δολοφονείται από αστυνομικό στην Πετρούπολη.

-25/3/00 ο 17χρονος Νίκος Λεωνίδης, πρόσφυγας από τη τον ασφαλίτη Ατματζίδη στη Θεσσαλονίκη.

-20/2/01 ο 23χρονος Μιχ. Κιβωτός πεθαίνει στις φυλακές Κορυδαλλού, έπασχε από καρδιά και μεσογειακή αναιμία αλλά οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο αγνοήθηκαν.

-24/10/01 ο αστυνομικός Γ. Τυλιανάκης δολοφονεί στο Ζεφύρι τον 21χρονο τσιγγάνο Μαρίνο Χριστόπουλο.

-21/11/01 ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος δολοφονεί στην πλατεία Αμερικής τον 20χρονο Σέντακ Σελνίκου μετανάστη από την Αλβανία.

-1/12/01 Συνοριοφύλακες πυροβολούν εναντίον δύο νεαρών Αλβανών σε παραμεθόριο χωριό της Θεσπρωτίας, ο ένας πέφτει νεκρός.

-23/9/03 ο 18χρονος Αλβανός Βούλνετ Μπίτιτσι τραυματίζεται θανάσιμα από Έλληνα συνοροφύλακα όταν προσπάθησε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα και τράπηκε σε φυγή.

-7/5/03 “Μυστηριώδης” θάνατος του 25χρονου Αριστείδη Νεοφώτιστου στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Το παιδί πήγε για εξακρίβωση και βγήκε σακατεμένο και νεκρό.

-24/9/03 Συνοριοφύλακες που καταδίωκαν μετανάστες που είχαν περάσει τα σύνορα στην Ιεραπηγή Καστοριάς, πυροβολούν και σκοτώνουν 18χρονο Αλβανό.

-9/12/03 Νεκρός από σφαίρες ειδικών φρουρών, ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης. επειδή το αυτοκίνητο οπού επέβαινε δεν σταμάτησε σε μπλόκο των (Τ.Α.Ε) στην περιοχή Ανωγείων Ρεθύμνου.

-13/1/04 O 42χρονος Μοχάμετ Χαμούτ πεθαίνει από “παθολογικά αίτια” ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία Ρεθύμνου, με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

-13/3/04 πέθανε στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Βύρωνα όπου εκρατείτο για να απελαθεί o τριανταεξάχρονος Πολωνός Γιαντέους Κότσεβα.

-21/12/04 Σε φρικτά βασανιστήρια (ξεγύμνωμα, φάλαγγα, εικονικές εκτελέσεις και άγριο ξύλο) υπέβαλε τουλάχιστον 40 Αφγανούς μετανάστες ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών – περίπου 15 – του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα.

-17/11/2006 ο κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου ξυλοκοπείται ανηλεώς από 8 αστυνομικούς με πολιτικά άνευ αιτίας. Η αστυνομία αναφέρει ότι «έπεσε και χτύπησε σε ζαρντινιέρα». Για κακή τους τύχη η κάμερα της τιβι έχει καταγράψει όλο το περιστατικό.

-6/12/2008 Ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού (Κορκονέας) στα Εξάρχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *