Κείμενο που μοιράστηκε στο ΤΕΙ Πύργου για το σχέδιο “Αθηνά”

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ “ΑΘΗΝΑ”, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Picture

Το σχέδιο “Αθηνά” δεν θα πρέπει να αποτελεί μόνο ζήτημα της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας αλλά να αντιμετωπίζεται ως μέρος μιας γενικότερης μεθοδευμένης επίθεσης του κράτους προς όλους μας. Οι μάχες των σπουδαστών σήμερα ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά”, είναι οι ίδιες μάχες που καλούμαστε να δώσουμε σαν υποψήφιοι άνεργοι του αύριο.
Τα χτυπήματα που δέχονται οι σπουδαστές οφείλονται στην πολιτική της ίδιας εξουσίας που είναι ένοχη για τη δολοφονία των 2 σπουδαστών στη Λάρισα οι οποίοι πέθαναν στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, τις δολοφονίες των χιλιάδων απελπισμένων που αυτοκτονούν, την εκτόξευση της ανεργίας στο 30%, τον βασανισμό αγωνιζόμενων ανθρώπων μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τη βίαιη καταστολή οποιασδήποτε διαδήλωσης που αφήνει πίσω της εκατοντάδες τραυματίες, κλπ…

Το εν λόγο σχέδιο, είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής  που σκοπό έχει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τον αποκλεισμό μεγάλου μέρους του πληθυσμού από αυτήν και την δημιουργία απόλυτα χειραγωγήσιμων ατόμων.
Γι αυτό το σχέδιο “Αθηνά” δεν είναι απλά ένα ακόμα νομοθέτημα της εξουσίας αλλά μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης στην παιδεία με σκοπό να γονατίσει το φοιτητικό κίνημα και να το καταστήσει αδύναμο για οποιαδήποτε αντίσταση. Κάθε υποχώρηση που γίνεται από μέρους μας στο όνομα μιας κάποιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, δίνει χώρο για την περαιτέρω κατάργηση τού ρόλου και του χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας.

Είναι κοροϊδία ο ίδιος ο δήμαρχος Πύργου με την ιδιότητά του σαν μέλος κυβερνητικού κόμματος να εμφανίζεται συγχρόνως ως αγωνιστής και καταληψίας του ίδιου του του δημαρχείου. Τέτοια στάση των “αγωνιζόμενων” δημάρχων, λειτουργεί καθησυχαστικά και εκτονωτικά στον αγώνα των σπουδαστών παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα, πως τα κοινωνικά ζητήματα λύνονται από τους φορείς της τοπικής και ευρύτερης εξουσίας και όχι από τους ιδίους τους σπουδαστές μαζί με το λαό αδιαμεσολάβητα.
Ο ίδιος θέλει να πετάξει από πάνω του, τα τόσα χρόνια απόλυτης σύμπραξης με την πολιτική των τελευταίων χρόνων και την αδράνεια του σε σειρά τοπικών ζητημάτων ώστε να εμφανιστεί στα μάτια των σπουδαστών και της κοινωνίας ως σωτήρας.

Τα ζητήματα των σπουδαστών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με λογιστικού τύπου κριτήρια οικονομικής χασούρας, αλλοιώνοντας τα πολιτικά χαρακτηριστικά του αγώνα τους. Για το λόγο αυτό δεν στηρίζουμε κανέναν «αγώνα» από εμπόρους και καταστηματάρχες που η θέση τους αρχίζει και τελειώνει στο ποσά δύευρα θα χάσουν από τους φοιτητές. Άλλωστε, αν δεν έμπαινε το ζήτημα της μετακίνησης των Τ.Ε.Ι., τα υπόλοιπα αιτήματά των σπουδαστών που είναι ζωτικής σημασίας (κτηριακό, στέγαση, σίτιση, υποδομές κλπ.), θα τους άφηναν παγερά αδιάφορους.
Αποτέλεσμα της ρηχής και καιροσκοπικής πολιτικής ανάλυσης, είναι να βλέπουμε για άλλη μια φορά να συμπλέει ο δήμαρχος με τους φασίστες της Ε.Δ.Η. και ο φαινομενικά εχθρός τους ο ΣΥΡΙΖΑ να σιγοντάρει μέσα από τη σιωπή του. Οι ίδιοι φασίστες που πριν λίγο καιρό επιτέθηκαν και χτύπησαν απρόκλητα σπουδαστές του Τ.Ε.Ι., εμφανίζονται στο πλευρό των σπουδαστών με παρουσία στις γενικές συνελεύσεις και συζητήσεις για το θέμα των Τ.Ε.Ι. Είναι απαράδεκτο να παρευρίσκονται φασιστοειδή στις φοιτητικές συνελεύσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα και αν γίνεται αυτό. Η φοιτητική κοινότητα αν κι εφόσον τους ανέχεται έχει ευθύνη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πιστεύουμε πως η κατάληψη των σχολών, χρειάζεται να ενταχθεί στον ευρύτερο αγώνα της κοινωνίας ενάντια στην επίθεση που δέχεται από το κράτος και να μην περιορίσει τον αγώνα της σε ένα… κλαδικού τύπου ζήτημα.
Ο δρόμος γι’ αυτό δεν είναι η συνεργασία με τους εκπροσώπους της τοπικής εξουσίας αλλά με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους σπουδαστές σε πανελλαδικό συντονισμό.

Αυτοοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ 

10/03/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *