Αντιφασιστική δημόσια παρέμβαση στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 25-10-2012

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Ως συλλογικότητα αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 25-10-2012 δημόσια παρέμβαση αντιπληροφόρησης στην κεντρική πλατεία του Πύργου, με μοίρασμα κειμένων και αυθόρμητη πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας. Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της τοπικής φασιστικής ομάδας «εθνική δράση Ηλείας» στον εσωτερικό χώρο του Λάτσειου δημοτικού μεγάρου.
Όσοι βρέθηκαν την ίδια μέρα στην κεντρική πλατεία, μπόρεσαν ακόμα και από απόσταση να  δουν το πραγματικό πρόσωπο της συγκεκριμένης οργάνωσης, με φασιστικά λάβαρα κρεμασμένα από την πρόσοψη του Δημαρχείου, θυμίζοντας πόλη υπό κατοχή. Αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάντια είναι η Δημοτική αρχή Πύργου και η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός από το πουθενά, αλλά εντάσσεται σε μία γενικότερη τακτική απενοχοποίησης και νομιμοποίησης του φασισμού από το κράτος, τα οικονομικά μονοπώλια και τα Μ.Μ.Ε.
Μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, η Δημοτική αρχή μέσα από ανακοινώσεις «κατόπιν εορτής» κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της, συνεχίζοντας να κοροϊδεύει την τοπική κοινωνία πως δήθεν δε γνώριζε το φασιστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ομάδας.
Σε φασιστικές προκλήσεις και ψηφοθηρικά τεχνάσματα, εμείς θα απαντάμε αγωνιζόμενοι συλλογικά στους δρόμους γιατί η αλήθεια και το πάθος για την ελευθερία, δεν κρύβεται, ούτε αποσιωπάται, ούτε καμουφλάρεται._

ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΑΝ

αυτοργανωμένη συλλογικότητα ΑΝΤΑΡΑ
27-10-2012

Κείμενο Δράσης

8269057_orig

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *